У Ветернику оджана четврта изложба предузетничких вештина жена

Нови Сад, Ветерник – Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова je организовао четврту Изложбу предузетничких вештина жена.
На изложби су представљене активности предузетница и удружења жена из Ветерника и других насељених места из околине. И ова изложба, као и претходне три, имала је  за циљ промовисање женског активизама на локалном нивоу и презентацију производа како би се широј јавности указало на предузетничке потенцијале производа жена из мањих средина.
На изложби се представило 30 предузетница и удружења жена својим производима од воћа и поврћа, сувенирима и рукотворинама, сликама и декупаж техником као и традиционалним слатким и сланим јелима.
Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић је отворио четврту Изложбу, захвалио се женама на истрајности у очувању традиције ових простора, али и породице. Предраг Вулетић је најавио даљу подршку женама предузетницама и чланицама удружења жена са територије целе Покрајине.  Покрајински секретар је истакао да се већ дуги низ година програмима секретаријата подстиче рад и видљивост жена на локалном нивоу.
Излагачима и гостима представио се млади песник Андреј Варга, ученик 7-ог разреда Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Боке, који је поводом ове манифестације написао песму „Положај жена у селу“.