Посета домовима за старе и обележавање манифестације Сунчана јесен живота

Панчево, Вршац – 03. октобар  – Поводом обележавања Међународног дана старијих и мнифестације „Сунчана јесен живота“, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је Геронтолошки центар Панчево и Геронтолошки центар Вршац.

Током посете Геронтолошком центру у Панчеву, директорка установе Тања Лукић упознала је покрајинског секретара са тренутним проблемима у установи као и припремама за предстојећу зиму.  У претходном периоду Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова у Геронтолошки центар у Панчеву уложио је преко 21 милион динара, док ће у наредном периоду такође помагати према потребама и захтевима установе.

Геронтолошки центар Вршац највећи проблем у функционисању има са лифтом који се често квари, па је кретање корисника отежано. Покрајински секретаријат је у претходном периоду у Геронтолошки центар у Вршцу уложио 17 милиона динара, док је за наредни период планирана набавка новог, функционалног лифта као и медицинске опреме неоходне за адекватан смештај тешко покретних и непокретних корисника.