Радна посета установама за смештај Јужног Баната

Бела Црква, Вршац, 21.март – Подсекретар Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Палимир Тот је у оквиру редовних активности секретаријата обишао установе за смештај корисника „Дом за децу и омладину “ Вера Радивојевић“ у Белој Цркви и Геронтолошки центар Вршац.

Током обиласка обе установе директорке установа су подсекретара упознале са капацитетима, структуром корисника, потребама установа и проблемима од којих је најчешћи одлив и недостатак стручних кадрова. С обзиром да је у току конкурс Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова намењен унапређењу социјалне заштите, на који право учешћа имају и установе за смештај корисника на територији АП Војводине, подсекретар Палимир Тот је позвао директоре да конкуришу на наведени конкурс.

Подсекретар секретаријата, Палимир Тот, је истакао да су ове две установе намењене различитим узрасним и социјалним категоријама корисника, али да свака од њих у свом делокругу рада испуњава задате стандарде и поред недостатка кадрова успева да одржи висок квалитет услуга које пружају.