Предраг Вулетић присуствовао обележавању Дана Победе

Нови Сад, 9. мај –Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је свечаној академији поводом обележавања 9. маја  – Дана победе.

Свечана академија поводом обележавања 74. годишњице Дана победе над фашизмом у Другом светском рату – 9. мај, у организовацији Савеза удружења бораца народноослободилачке борбе АП Војводине, одржана је данас у Дому  Војске Србије, у присуству представника Покрајинске владе, Војске Србије, Града Новог Сада, Удружења резервних војних старешина, Удружења пензионера Новог Сада, Удружења војних пензионера, Удружења пилота и падобранаца Војводине, Удружења потрошача Војводине и многих других.

Обраћајући се присутнима, честитајући празник слободе и мира покрајински секретар Предраг Вулетић је рекао је да је Србија одувек била на страни слободарских и патриотских народа. „Идеали слободе и равноправности, на којима се темељила борба пре седам деценија су они за које се српски народ бори и данас.“, рекао је Вулетић и додао да је наша обавеза очување сећања  и неговање антифашистичог духа. Антифашистичка борба је данас све актуелнија, јер се фашизам подмукло увлачи у све сфере друштва. Подсећајући да је наша обавеза да будућим генерацијама оставимо мир и слободу, Предраг Вулетић је рекао: „Славићемо овај велики дан  достојанствено, не као победу било кога над било киме, већ као победу слободе. Ово је прилика да се одужимо свима који су уткали себе у слободу наше земље.“

Свечаној академији у организацији СУБНОР-а АП Војводине, под покровитељством Покрајинског секретаријата  за социјалну политику, демографију и равноправност полова присуствовала су и деца новосадских основних школа, док су учешће у програму имала и деца новсадских средњих школа.