Нови комби за Дом Чуруг

Чуруг, 11.март – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је Дом за душевно оболела лица „Чуруг“ у Чуругу. Приликом  посете покрајински секретар је директору Дома Мирославу Кресићу уручио кључеве новог комби возила намењеног превозу корисника. Комби возило набављено је средствима Покрајинског секретаријата.

Дом „Чуруг“ је током 2014. године ушао у поступак трансформације установа, тако што је кренуо са реализацијом пилот пројекта становање уз подршку. Покрајински секретар је боравио у једном од објеката – кућица у којима бораве корисници Дома, и поред запослених, разговарао и са корисницима Дома  тј. услуге становање уз подршку. Овим програмом обухваћени су корисници са најмањим степеном подршке. Овај програм реализује се у 4 објекта у којем је смештено 20 корисника, док су у припреми још два објекта у Жабљу у којем ће бити смештено још 8 корисника.

Након обиласка објеката за становање уз подршку, покрајински секретар је обишао и три павиљона у којима су смештени корисници са вишим степеном подршке.  Током обиласка и у разговору са директором и запосленима покрајински секретар је упознат са категоријама корисника као и стањем и потребaма за које је неопходна подршка Покрајинског секретаријата.

Покрајински секретар, Предраг Вулетић, је подсетио да је у овом мандату установама социјалне заштите додељено преко милијарду динара, а само у претходној години преко 360 милиона динара.

Дом у Чуругу је у претходне две године од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова добио преко 12 милиона динара. “Сматрам да смо радним посетама нашим установама, сагледавањем стања  и финансијским средствима доказали да смо одговорни и да нам је важан сваки корисник у систему.“ Покрајински секретар је подсетио да је прошле недеље расписан нови конкурс чији је циљ унапређење социјалне заштите и позвао све директоре установа као и представнике удружења грађана  – пружалаца услуга у социјалној заштити да конкуришу за средства Покрајинског секретаријата.