Одржана прва Изложба предузетничких вештина жена

Товаришево, 14. мај – Покрајински секретаријат традиционално организује манифестације којима  подстиче рад и видљивост жена на локалном нивоу. Прва изложба предузетничких вештина жена у 2022. години одржана је у Товаришеву.

На изложби су приказани радови, рукотворине жена из тридесетак удружења из Товаришева и околине.

Отварајући манифестацију покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је рекао да се удружења жена из општине Бачка Паланка традиционално одазивају на све манифестације  које су прилика да широј јавности прикажу своја умећа и рукотворине. „Манифестације овог типа само мали подстрек и ветар у леђа свим активностима које удружења реализују, али и подршка женама које остају на селу“, рекао је Вулетићи додао: „Стуб сваке породице је жена, стуб сваког сруштва је жена.“

Подршку женама, породицама, удружењима грађана у свим областима важним за очување традиције и друштва, Покрајински секријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова помаже кроз свакодневну комуникацију, али и суфинансирањем активности удружења. „Од 11. маја расписани су конкурси Секретаријата укупне вредности 30 милион динара, чиме ћемо и у наредном периоду наставити подршку удружењима жена“, додао је покрајински секретар.