Одржан регионални састанак стручних радникана тему хранитељства

У суртет Међународном дану породице који се обележава 15.маја, као и Дану установе, Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад организовао је  традиционални годишњи састанак са директорима и стручним радницима центара за социјални рад са територије Средњебанатског, Сремског и Јужнобачког управног округа. Састанак су отвориле Подсекретарка покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноравност полова Диана Миловић и директорка ЦПСУ НС Ивана Kопривица. 

Поздрављајући присутне Диана Миловић је истакла значај и допринос запослених у систему социјалне заштите са посебним освртом на претходне две године и функционисање у околностима измењеног начина рада услед пандемије корона вируса. 

Подсекретарка је подсетила да је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова крајем прошле године основао и трећи центра за породични смештај и усвојење чиме је систем социјалне заштите у Покрајини заокружен и спреман на нове изазове, али пре свега за рад са најугроженијим грађанима. 

Директори и стручни радници из центара за социјални рад са наведеног региона, имају су прилику да чују презентације у којима су представљени статистички подаци о броју корисника и пружаоца услуге породичног смештаја у региону који покрива ЦПСУ НС, најављен је нови циклус обука за хранитељске породице на региону за који је ЦПСУ НС основан, представљен је даљи развој програма „Отворена врата хранитељства“  и подељена су искуства у развоју и пружању услуге повременог породичног смештаја, као и ургентног породичног смештаја. Такође, размењена су искуства у досадашњој сарадњи ЦПСУ НС и центара за социјални рад, као и о изазовима са којима се ове установе суочавају у свокодневном раду.