Предраг Вулетић са најмлађим и најстаријим суграђанима у Бачкој Паланци

Бачка Паланка, 3.10. – Поводом обележавања Дечије недеље и Сунчане јесени живота, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, обишао је данас Центар за социјални рад Бачка Паланка и Геронтолошки центар Бачка Паланка.

У Центру за социјални рад директорки Бранки Дујовић, уручио је кључеве аутомобила који ће запосленима омогућити ефикаснији рад и посете корисницим, а потом разговарао са децом из хранитељских и старатељских породица, као и децом са тешкоћама у развоју.

Покрајински секретар је рекао да је Дечија недеља прилика да се додатно укаже на потребе које деца имају, али и на решавање проблема.

Покрајински секретаријат је претходну годину посветио већој бризи за децу кроз финансирање више пројеката везаних за спречавање насиља, али и деци из хранитељских и старатељских породица обезбедио одлазак на летовање у Црну гору.

Након посете центру за социјални рад и дружења са најмлађима покрајински секретар је обишао Геронтолошки центар Бачка Паланка.

„Континуирана брига за старе на територији Аутономне покрајине Војводине огледа се у непосредном контакту са 16 геронтолошких центара чији је оснивач Покрајинска влада, као и 72 лиценцирана дома за старе“, реко је Предраг Вулетић и додао да је до сада у установе социјалне заштите уложено 2 милијарде динара, а да нас наредних дана очекује још око 500 милиона динара по недавно завршеном конкурсу“

Геронтолошки центар Бачка Паланка је само у 2023. години добио 39 милиона динара за уанпређење услова боравка и рада корисника у Дому.

Покрајински секретар је дирекорки Геронтолошког центар Љиљани Ћулибрк уручио кључеве новог комби возила намењеног превозу корисника, након чега је присуствовао радионици ученика основне школе из челарева и корисника Дома.