Одржана завршна Изложба предузетничких вештина жена

Нови Козарци – У организацији Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, одржана је завршна Изложба предузетничких вештина жена у Новим Козарцима.

У оквиру програма, представљене су активности удружења жена и предузетница са територије града Кикинде и ближе околине, са циљем промовисања женског активизма.
Изложбу су отворили градоначелник Кикинде Никола Лукач и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Предраг Вулетић је приликом отварања манифестације рекао да Покрајинска влада и полкрајински секретаријат континуирано раде на унапређењу женског стваралаштва, што даје додатну вредност животу на селу. Кроз едукације, имамо намеру, рекоа је Вулетић да удуржења прерасту у предузетничке радње и на тај начин ојачају породични буџет.

Покрајински секретар је још најавио расписивање новог конкурса чији је циљ оснаживање жена. „Све породице на територији покрајине Војводине, које су од 1. јануара, па до дана расписвања конкурса добиле треће или четврто дете, моћи ће да конкуришу за помоћ за унапређење стамбеног питања, или за куповину нове стамбене јединице. Максималан планиран износ по породици је 1,6 милиона динара, а конкурс ће бити расписан у наредних 7-8 дана“, рекао је Вулетић.