Предузетничке вештине жена представљене у Обовцу

Обровац, Бачка Паланка – 23.септембар  – У организацији Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у Обровцу je организована  изложба предузетничких вештина жена. Домаћин манифестације било је удружење жена „Свилен конац“ из Обровца, а 20 предузетница  и локалних удружења жена из овог дела Бачке представиле су се својим производима од воћа и поврћа, рукотворинама, сувенирима и сликама као и традиционалним слатким и сланим јелима.

И ова изложба је поред презентације производа имала за циљ промовисање женског активизама на локалном нивоу и указивање широј јавности на предузетничке потенцијале производа жена из мањих средина.

Изложбу је отворио Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић. Покрајински секретар се захвалио женама на истрајности у очувању традиције ових простора, али и породице а затим истакао да је оснаживање жена и окупљање удружења која се баве предузетништвом  већ дуги низ година један од приоритета Покрајинске владе.  Програмима секретаријата и подстицањем рада удружења на локалном нивоу подстиче се умножавање и умрежавање удружења из Војводине истакао је Предраг Вулетић.

Излагачима и гостима се у току кратког културно-уметничког програма представио „Центар традиционалне културе и уметности Коста Абрашевић“ из Бачке Паланке. Женска певачка група извела је сплет традиционалних песама.