Покрајински секретар Предраг Вулетић у посети Бачкој Паланци

Бачка Паланка, 22. јун – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је данас Геронтолошки центар Бачка Паланка и том приликом уручио уговоре диркторкама Геронтолошког центра Бачка Паланка, Центра за социјални рад Бачка Паланка и Општинској организацији Црвеног крста. 

Покрајински секретар је рекао да је у претходних шест година у систем социјалне заштите уложено 1,5 милијарди динара, а само ове године 260 милиона. На конкурсу Покрајинског секретаријата учествовале су и установе из Бачке Паланке те је њима опредељено око 22 милиона динара, од чега 3,3 милиона Центру за социјални рад , а 18 милиона Геронтолошком центру Бачка Паланка. Средства која су одобрена намењена су куповини неоходне опреме, медицинске опреме, али и додатним активностима у раду са корисницима.

„Део система социјалне заштите“, рекао је Вулетић, „су и удружења грађана.“ На претходном конкурсу удружењима грађана је додељено 10 милион динара. „Једно од удружења које својим деловањем доприноси хуманијем и бољем друштву је и Општинска организација Црвеног крста, па је оправдано и њима помоћи суфинансирањем њихових активности“, истакао је Вулетић.

Након посете Геронтолошком центру покрајински секретар је обишао одмаралиште Црвеног крста, Багремара где се одржавао први сусрет установа. .

Удружење послодаваца установа социјалне заштите Војводине кроз пројекат „Увек заједно“ подржаног од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова организовало је сусрете корисника четири установе, из  различитих категорија  смештајних капацитета. Учесници сусрета су поред излагања својих радова имали прилику да учествују у активности чији је један од основних циљева међугенерацијска сарадња и поштовање различитости.