Изложба предузетничких вештина жена

Банатско Велико Село, 25.јун  – У организацији Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у Банатском Великом Селу организована је изложба предузетничких вештина жена. Домаћин манифестације било је удружење жена „Великоселке“, а 26 локалних удружења жена и предузетница из овог дела Баната представиле су своје производе и рукотворине.

Циљ изложбе је промовисање женског активизма на локалном нивоу и указативање на предузетничке потенцијале производа жена из Севернобанатског округа.

Изложбу су отворили градоначелник Кикинде Никола Лукач и подсекретарка Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Диана Миловић.

„Желимо да им се укаже поштовање, јер заиста чувају традицију, а на карју крајева, и мушкарци се тиме диче, а жене су чувари те врсте традиције. Затим, исказују неке своје породичне вредности, националне вредности. Надамо се и желимо да то неко примети., рекла је Диана Миловић  и додала да је важан вид помоћи женама у сеоским срединама је и едукација, како би од креативне идеје дошле до производа. На тај начин, рад жена на селу добија своју материјалну потврду, а оне у финансијском смислу могу да помогну породици.