Нова улагања у Дом Чуруг

Чуруг, 10. децембар – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је Дом за душевно оболела лица „Чуруг“ у Чуругу. Приликом  посете покрајински секретар је директору Дома Мирославу Кресићу уручио уговоре о додели средстава. Дому „Чуруг“ на конкурсу покрајинског секретаријата одобрена су средства за израду пројектно-техничке документације у износу од 12.000.000,00 динара, израда противпожарног система у вредности од 1.500.000,00 динара и унапређење рада служби дома кроз софтверске апликације у износу од 1.200.000,00 динара.

Мирослав Кресић, директор Дома рекао је да ће захваљујући средствима за пројектно-техничку документацију Дом већ почетком године почети са радовима адаптације постојећих и изградње новог објекта, који су најављени приликом радне посете председника Покрајинске владе.

Покрајински секретар Предраг Вулетић подсетио је да је током ове године Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова поред ових средстава у овом мандату у Дом „Чуруг“ уложио 37,8 милиона динара, а да се у наредној години очекује реконструкција Дома чија је вредност преко 300 милиона динара.

Приликом ранијих посета Дому и корисницима услуге становање уз подршку, покрајински секретар је обећао да ће им обезбедити телевизор, који им је данас предат.