Завршна конференција „Интегрисани одговор на насиље над женама“

Нови Сад, 9. децембар – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је Конференцији „Представљање резултата пројекта Интегрисани одговор на насиље над женама у Војводини, фаза II”.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова реализовао је пројекат у сарадњи са Владом Републике Србије, на челу са Координационим телом за родну равноправност и УН агенцијама у Србији (UNICEF,UN WOMEN, UNFPA, UNDP). Пројекат се спроводи од 2016. године уз подршку Владе Шведске.

Приликом отварања конференције покрајински секретар је рекао да је ова конференција завршна активност на овом пројекту и уједно начин да се Покрајински секретаријат укључи у глобалну кампању „16 дана активизма против насиља над женама“ која се обележава у преко 100 држава света. „Циљ нам је да, не само у ових 16 дана, већ свих 365 дана у години, подижемо свест о родно заснованом насиљу као проблему људских права како на локалном, тако на покрајинском и националном нивоу. Као допринос борби против насиља над женама, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова ради на јачању капацитета локалних инсититуција, организација и појединаца који су наши партнери у тој борби.“