Како до више беба у покрајини?

Суботица 9. новембар – Покрајинска влада ће буџетом за наредну годину определити више од милион евра за побољшање стамбеног положаја породица са децом, најавио је покрајински секретар за социјалну политику и демографију Предраг Вулетић, он је присуствовао трибини „Војводино, деца ти се рађала“, чији је циљ промовисање мера социјалне политике.

За демографију и социјалну политику Покрајинска влада је ове године издвојила седамсто двадесет седам милиона динара, што је скоро четири пута више него пре две године, истакао је данас у Суботици ресорни секретар Предраг Вулетић. Поред досадашњих мера, покрајина од ове године финансира и побољшање стамбених услова.

pokrajina, pomoc, deca, porodica

РТВ (Борис Шуман)

„Шестдесет три милиона динара иначе је издвојено за први конкурс. Наредна година ће бити минимално удуплана та цифра. Дакле, идемо чак можда и до двеста милиона за наредну годину“, каже Вулетић.

Представници Града Суботице тврде да су средства из локалног буџета за ове намене већа него лани, те да се то одражава и на наталитет.

„У односу на претходну годину има негде деведесет новорођених беба више у односи на претходни период, тако да је то свакако податак који радује, али и који обавезује. И ми смо наравно увек спремни да идемо корак напред и да унапредимо финансирање услуга на територији Града Суботице које су у склопу мера популационе политике“, истиче секретар Секретаријата за друштвене делатности Града Суботица Јасмина Стевановић.

Организатор трибине је Удружење „Корак сигурности“.

„Циљ нам је да грађани и грађанке размисле и имају неку већу свест о већем броју рађања деце, како би допринели превазилажењу проблема наталитета у широј друштвеној заједници“, поручује председница Удружења Александра Вукомановић.

Како је истакнуто, од нове године све незапослене мајке које роде по трећи или четврти пут, моћи ће да рачунају и на једнократну помоћ Покрајинске Владе у износу од петнаест хиљада динара.

Извор: РТВ