Секретар Вулетић уручио пакете за запослене у установама социјалне заштите

Нови Сад, 15. мај – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас пакете помоћи за запослене у установама социјалне заштите.  Појкрајинска влада је на седници одржаној 6. маја 2020. године донела одлуку о додели 1670 пакета помоћи за запослене са нижим зарадама и запосленима ангажованим у карантин сменама.

Узимајући у обзир да у установама социјалне заштите и даље постоји забрана посета тј. уласка трећих лица, секретар је пакете уручио у Клубу за стара и одрасла лица. Овом поделом обухваћене су установе са територије града Новог Сада, Геронтолошки центар Нови Сад, Дом за децу и омладину „Ветерник“ и Дечије село Сремска Каменица.

Покрајински секретар је приликом уручивања пакета рекао да је систем социјалне заштите у Војводини велик и да је у њему преко 11.300 људи, корисника и запослених како у домовима чији је оснивач Покрајинска влада тако и у 55 приватних домова.

„У тако великом систему успели смо да сачувамо све људе“, рекао је Вулетић и додао да је било четири појединачна случаја корона вируса у свим установама. „Два корисника код којих је регистрован вирус су добро, сада већ други пут негативни на тесту, две запослене су биле без симптома“, рекао је Предраг Вулетић.

Захваљујући одговорности свих запослених у систему, а пре свега запослених који у седам установа „живели“ са корисницима Покрајинска влада је одлучила да награди труд и ангажман ових људи.

Додели пакета присуствовали су директори установа са територије града.