Предраг Вулетић на Фрушкој гори са корисницима Геронтолошког центра Нови Сад

Летенка, 03. јун – Корисници Геронтолошког центра Нови Сад, Дома на Лиману боравили су данас у одмаралишту Летенка на Фрушкој гори.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је заједно са 58 корисника отишао на Летенку, где је су за кориснике организоване активности у природи и по избору самих корисника (шетња, стони тенис, пикадо….).

У разговору са корисницима Дома Лиман, покрајински секретар је рекао да је захваљујући стрпљењу најстаријих данас могуће да се враћамо нормалном животу и активностима пре пандемије.

Покрајински секретар је напоменуо да данас на територији Аутонимне покрајине Војводине у установама социјалне заштите имамо само једног запосленог позитивног на корона вирус, док међу корисницима нема ни један позитиван случај. „Од преко 10.000 лица , корисника и запослених, у систему, најтежа ситуација је била почетком децембра са преко 1000 заражених, али ни тада ситуација није била ван контроле“, истакао је Предраг Вулетић.

Захваљујући стрпљењу корисника, великој пожртвованости запослених и одличном одзиву вакцинацији, ми смо данас у могућности да боравимо на Фрушкој гори, додао је Вулетић.

Покрајински секретар је додао да су овакве активности планиране и наредних недеља у свим установама на територији Војводине у складу са препорукама епидемиолога и инструкцијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Покрајинског секретаријата  за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Уз покрајинског секретара Предрага Вулетића, домаћини у одмаралишту Летенка били су директорица Геронтолошког центра Нови Сад, Славица Шкрбић и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић.