Друга изложба предузетничких вештина одржана у Иђошу

Иђош, 12. јун – У Иђошу је данас одржана Изложба предузетничких вештина жена, коју је свечано отворио покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић. Била је ово прилика да се поново подсети на све оно што жене стварају и на тај начин доприносе економском оснаживању своје породице, али и друштва у целини.

Данас су у Иђошу жене, чланице тридесетак удружења представиле своје производе, слатка и слана јела, ткане и хеклане радове, производе од коже….

Приликом отварања манифестације покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић је рекао да традиција, женско предузетништво и стари обичаји никада не смеју бити заборављени, а све праве вредности треба пренети млађим генерацијама.

Обилазећи штандове са производима, покрајински секретар Предраг Вулетић, имао је прилику да види и нове, брендиране , производе као што је пекмез од бундеве и том приликом рекао да је циљ ових манифестација : “Да сваки производ могу да пласирају, да могу да продају, да могу од тога да помогну економску ситуацију своје породице и на такав начин докажу да је могуће живети на селу и да је село и даље нешто што храни град и негује прошлост коју не смемо заборавити“.

Изложби предузетничких вештина жена у Иђошу присуствовао је и градоначелник Кикинде Никола Лукач.