Подељено још 200 пакета за запослене у установама социјалне заштите

Мол, Суботица, 21. мај – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас пакете помоћи за запослене у установама социјалне заштите.  Појкрајинска влада је на седници одржаној 6. маја 2020. године донела одлуку о додели 1670 пакета помоћи за запослене са нижим зарадама и запосленима ангажованим у карантин сменама.

Прва установа на територији АП Војводине која је почела рад у карантин-смени је Дом за старе у Молу. Покрајински секретар је током трајања карантина запосленим поделио заштитну опрему, док је данас подеклио пакете помоћи, након чега је у Клубу за старе у Суботици поделио пакете за запослене из овог великог геронтолошког центра.

Приликом разговора са запосленим у овим установама Предраг Вулетић је истакао њихову одговоеност и пожртвованост како у редовном раду, а нарочито у претходном периоду који је био пун изазазова како за кориснике тако и за запослене.

Покрајински секретар је приликом уручивања пакета рекао да је систем социјалне заштите у Војводини велик и да је у њему преко 11.300 људи, корисника и запослених како у домовима чији је оснивач Покрајинска влада тако и у 55 приватних домова.

Покрајински секретар је подсетио да је систем социјалне заштите у Војводини велики, али да су сви заједно успели да сачувају људе.  Вулетић је додао да је било четири појединачна случаја корона вируса у свим установама, први управо у Дому Мол. „Два корисника код којих је регистрован вирус су добро, сада већ други пут негативни на тесту, две запослене су биле без симптома“, рекао је Предраг Вулетић.

За запослене у систему социјалне заштите биће додељено укупно 1670 пакете, од чега је данас додељено 70 у Молу и 130 у Суботици.