Почела манифестација „Сунчана јесен живота“

Нови Сад, Бачка паланка – Манифестација „Сунчана јесен живота“ традиционално почиње 1. октобра поводом Међународног дана старих особа.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је отварању манифестације у Геронтолошком центру Нови Сад, а након тога у Геронтолошком центру Бачка паланка.

Обраћајући се присутним корисницима и гостима у оба геронтолошка центра, Предраг Вулетић је честитао старијим суграђанима Међународни дан старих и захвалио се на њиховом доприносу изградњи државе и друштва у којима данашње генерације живе.

„Сунчана јесен живота“ је традиционална манифестација која се од средине седамдесетих година XX века континуирано одржава у Геронтолошком центру „Нови Сад“ и представља круну свих активности које се одржавају током године. Чланови клубова за старе, којих је тренутно 19 ,  се за ову манифестацију припремају током читаве године. Данас је њен посебан задатак да промовише здраво старење и сензибилише заједницу за специфичне потребе старијих особа. Током месеца октобра у оквиру „Сунчане јесени живота“ организују се изложбе слика чланова, промоције њихових литерарних дела, турнири у примереним спортовима, као и различитим „мозгалицама“ које подржавају когнитивну виталност, традиционалном кулинарству, излети, посете позоришту као и многобројни забавни, музички садржај.

Геронтолошки центар Бачка паланка почетак манифестације обележио је позоришном представом „Залажем се за госпођу министарку“ у извођењу корисника услуга Дома чијем су извођењу присуствовале и чланице свих удружења жена из општине која раде са старим лицима.