Отворена Регионална конференција о социјалној заштити

Нови Бечеј, 28. август – У новобечејском Дому културе отворена је Седма регионалана конференција „За зеру више“ коју је организовао Дом „Свети Василије Острошки Чудотворац“ из Новог Бечеја са партнерским установама социјалне заштите из земаља региона. Тема Седме конференције је: Деменција.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић отворио је конференцију.

Обраћајући се присутним покрајински секретар је рекао да је деменција нешто о чему се много прича и истовремено мало зна, да деменција уноси немир и мења човека.

„Подаци Светске здравствене организације говоре о око 50 милиона људи са деменцијом у свету и око 200.000 у Србији“ рекао је Предраг Вулетић и нагласио да деменција најчешће погађа старије, а Србија је земља старих.

„О ономе што знамо и ономе што можемо да учинимо свакако ће бити речи на данашњим предавањима, оно што ја као покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова могу да истакнем је брига и пожртвованост.“ рекао је Вулетић.

Покрајински секртар је додао да је сигуран да ће учесници конференције стећи нова знања о деменцији, али је сигуран да су запослени у социјалној заштити и до сада давали свој максимум када су у питању дементне особе.

Подсећајући присутне да је Покрајинска влада оснивач 27 установа за смештај корисника, од којих је чак 21 намењена старим и одраслим лицима, покрајински секретар Предраг Вулетић је нагласио значај усавршавања запослених и истовремено подсетио да је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова партнер и подршка свим запосленим у установама социјалне заштите.