Додељено 70 милиона динара установама социјалне заштите и удружењима грађана

Нови Сад, 20. јун  -У Посланичком клубу Скупштине Аутономне покрајине Војводине уручени су уговори за реализацију програма и пројекта у циљу унапређења социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине. Уговоре је уручио покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Циљ конкурса је подстицај и развој нових и унапређивање квалитета постојећих услуга социјалне заштите, које реализују установе социјалне заштите или удружења грађана, као пружаоци услуга.

„Буџет који смо затекли пре тачно 3 године био је неоправдано недовољан, што су у највећој мери осетили управо корисници улуга социјалне заштите“, рекао је секретар Вулетић и додао да је Покрајински секретаријат секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова препознао потребе и од првог дана уложио напоре и средства да се ниво услуга подигне на виши ниво.“

У претходне три године за унапређење социјалне заштите додељено је 600 милиона динара, од чега ће данас бити додељено 70 милиона установама социјалне заштите и удружењима грађана, а такође још 65 милиона из текуће буџетске резерве, рекао је покрајински секретар.

Конкурсом којим се данас додељују средства биће реализовано 113 пројеката, а ова средства су само део који планирамо да уложимо током ове године, нагласио је Предраг Вулетић.