Континуирана сарадња секретаријата и борачко-инвалидских удружења

Србобран – Помоћник покрајинског секретара Милош Урошевић, боравио је у радној посети Србобрану где је са председником општине Србобран  и представницима борачко-инвалидских удружења одржан састанак на тему израде локалног акционог палана за ратне војне инвалиде и борце.

Председник општине Србобран Радивој Дебељачки упознао је Милоша Урошевића са свим постојећим  олакшицама намењеним оваој категорији становништва, као што су просторије за удужење бораца, помоћ за гориво, споразум о приоритету у пружању здравствених услуга и слично.

Помоћник покрајинског секретара Милош Урошевић је истакао да је веома важно што је успостављена добра комуникација са удружењима из области борачко-инвалидске заштите као и већином општина са територије Покрајине.

Поред до сад реализоване сарадње говорило се и о плановима за будућност, првенствено о усклађивању локаног нивоа власти са планом који је предвидео Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова. С тим у вези Радивој Дебељачки се захвалио помоћнику секретара, Милану Урошевићу, што је дошао у Србобран и са пуно разумевања за потребе ратних војних инвалида и бораца, указао на то шта је потребно учинити како би они остварили своја права.