Делегација Црвеног крста Горње Аустрије у радној посети Црвеном крсту Војводине

Нови Сад, 10. новембар – Подсекретарка Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Диана Миловић и помоћница Јоланд Корора примиле су данас делегацију Црвеног крста Горње Аустрије на челу са др Валтером Ајхингером.

Црвени крст Горње Аустрије је у посети Црвеном крсту Војводине, са којим има сарадњу од 2003. године. Црвени крст Горње Аустрије доприноси развоју материјално техничких и оперативних капацитета Црвеног крста у градовима и општинама Аутономне покрајине Војводине.

Поред обиласка општинских организација током дводневне посете, данас је у просторијама Покрајинске владе са представницима Покрајинског секретаријата разговарано о обележавању 20 година сарадње као и могућностима унапређивања исте и повећања капацитета Црвеног крста Војводине. Др Валтер Ајхингер је рекао да је приметна већа институционална подршка Црвеном крсту Војводине, што је подсекретарка Диана Миловић подкрепила информацијама о улагању у Црвени крст Војводине која само за ову годину износе преко 35 милиона динара.

На састанку је било речи и о мотивацији будућих волонтера као најважнијег ресурса Црвеног крста.

Састанку су присуствовали председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина и  секретар Бошко Митрашиновић. Дејан Укропина се захвалио представницима секретаријата на пријему и истакао да су Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Црвени крст Горње Аустрије најзначајнији партнери и највећа подршка Црвеном крсту Војводине.