Деца из Алибунара збринута у Дечијем селу

Нови Сад, 14. фебруар – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је у току преподнева боравио у Дечјем селу у Сремској Каменици.

Након јучерашње посете Центру за социјални рад Алибунар и ванредног инспекцијског надзора над радом Центар, издат је налог о хитном збрињавању шесторо малолетника.

Током јучерашњег дана деца су збринута у Дечјем селу.

Покрајински секретар је током преподнева боравио са децом и разговарао са директором и стручним радницима о првим корацима адаптације.

Свих шесторо малишана смештено је у једну кућицу, у којој су добро спавали, а након буђења и доручка прегледани и окупани. Деца се добро осећају, расположни су и по речима стручних радника коминикативна, лако остварују контакте са другом децом Дечјег села.

По речима покрајинског секретара ова мера је привремена, а у даљем поступку, након процена стручних радника и органа старатељства  – Центра за социјални рад у Алибунару радиће се на утврђивању најадекватнијег решења за трајно збрињавање ове деце.

У разговору са децом, покрајинском секретару су рекли да су добро спавали, доручковали и да им је лепо. Покрајински секретар Предраг Вулетић је нагласио да су сва деца у једној кућици као и, да услови омогућавајау нормалан живот сваког детета.

О утврђеним пропустима и одговорности надлежних Покрајински секретаријат ће известити јавност након комплетног извештаја инспекцијског надзора, који, по речима покрајинског секретара очекује најкасније за 4-5 дана.