26 милиона за рад удружња

Нови Сад, 21. октобар – Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова у 2022. години реализовао је четири конкурса намењена финансирању или суфинансирању пројеката удружења грађана у областима којима се Секретаријат бави и за ове намене утрошено је 40 милиона динара.

Данас су додељени уговори за два преостала конкурса: Јавни конкурс за унапређење у области социјалне заштите и заштите лица са инвалидитетом, борачко-инвалидске заштите, друштвене бриге о деци и популаризације пронаталитетне политике, за који је планиран 21 милион динара и Јавни конкурс области равноправности полова у износу од 5 милиона динара.

Обраћајући се присутним представницима удружења грађана подсекретарка Диана Миловић је рекла да је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова препознао значај рада невладиног сектора и допринос који дају свакој од ових области. „Рад удуржења грађана је важан за лакшу и бржу комуникацију са сваком од категорија становништва, за боље мапирање потреба, али и за конкретно решавање проблема“, рекла је Диана Миловић и додала да је управо тај значај утицао на повећање буџета за удружења грађана у 2022. години.

Уговорима који су данас додељени биће реализовано 149 пројеката.