Уговори и за вишечлане породице из општине Бачка Паланка

Бачка Паланка, 16. мај – Поводом обележавања Међународног дана породице, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је данас у Бачкој Паланци уручио уговоре породицама са троје и четворо деце за куповину или адаптацију стамбеног простора.

„Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова воде одговорну политику са циље подршке породици и побољшања демографске слике у Војводини“, рекао је Вулетић и додао да се ова мера популационе политике реализује у континуитету од 2018. године.

Мера подршке породици реализује се кроз јавни конкурс Покрајинског секретаријата, на који се ове године јавило 287 породица, док су средства одбрена за 189 породица, од тога изопштине Бачка Паланка 23 породице је добило средства. У 2024. години за ову намену је утрошено 250.000.000,00 динара, а за породице из општине Бачка Паланка које су данас добиле уговоре ће бити утрпшено око 20.000.000,00 динара.

„Како је сваке године велико интересовање за овај конкурс, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, при крају године распише још један конкурс“, нагласио је Предраг Вулетић и позвао све заинтересоване грађане да прате активности Секретаријата и да се јаве на конкурс.

Додели уговора присутвовао је председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница и посланици у Скупштини Аутономне покрајине Војводине.