Подршка вишечланим породицама

Бачка паланка, 07. новембар – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас, у Бачкој паланци уговоре за помоћ у решавању стамбеног питања вишечланим породицама са територије општине.

На другом конкурсу Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова за 117 породица са територије целе Покрајине одобрена су средства, од чега је 12 породица са територије општине Бачка паланка. Укупан буџет за реализацију ове мере био је 132 милиона динара.

Обраћајући се присутним породицама секретар Вулетић је рекао да је буџет Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова ове године био 500 милиона динара за мере популационе политике. „Тренутно, Покрајинска влада реализује 3 мере: биомедицински потпомогнуту оплодњу, помоћ за незапослене мајке које роде треће или четврто дете и помоћ породицама за решавање стамбеног питања“, рекао је Вулетић.

Покрајински секретар Предраг Вулетић подсетио је и на речи председника Покрајинске владе да можемо да градимо и фабрике и мостове и тунеле, ако останемо без становништва и ако не будемо улагали у будућност, а то су свакако деца.

Предраг Вулетић је позвао и представнике локалних самоуправа да обавесте своје грађане о актуелним конкурсима и најавио нови конкурс за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања на територији Аутономне покрајине Војводине за вишечлане породице већ почетком 2020. године.