Обележено 25 година рада Удружења „Плава птица“ из Куле

Кула – Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Плава птица“ општине Kула обележило је 25 година постојања. Јубилеј је прослављен уз пригодан програм у извођењу корисника и запослених овог Удружења.

Прослави су присуствовали родитељи корисника, представници установа и институција које сарађују са „Плавом птицом“ Прослави јубилеја присуствовала је и Јоланд Корора помоћница покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Удуржење „Плава птица“ је полако расло и развијало се и сад представља пример за друга слична удружења. Удружење сваке године развија нове програме,а стренутно се корисницима пружају услуге полудневног, целодневног боравка, услуге персоналног асистента, разних терапија, логопеда…  

Марко Kошутић се захвалио на подршци свима који сарађују и подржавају рад „Плаве птице“, посебно општини Kула, која је на адекватан начин препознала потребу рада Удружења, али и надлежном Министарству и Покрајинском секретаријату.

Јоланд Корора је, честитајући јубилеј, истакла значај сарадње институција са удружењима грађана и обећала помоћ и у наредном периоду.

У оквиру програма представљена је и монографија „25 прича за 25 година“, проистекла као сећање на двадесетпетогодишње постојање, конципирана као приче из сећања људи који су оставили траг и били део рада и постојања „Плаве птице“.