Реновиран трећи спрат објекта на Новом насељу

Нови Сад, 20. мај – покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је манифестацији „Отворена врата“ Геронтолошког центра НовиСад, која се одржава у објекту на Новом насељу.

Манифестација „Отворена врата“ одржана је поводом пуштања у рад новог дела стационара, реновираног дела објекта.

Славица Шкрбић, директорка Геронтолошког центра Нови Сад је рекла да је објекат изграђен пре 32 године. „Последњих година изражена је жеља и хтење грађана за једнокреветним апартманима стационарног типа.“ У сарадњи са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова трећи спрат претворен је у стационар. На овај начин објекат на Новом насељу имаће 14 једнокреветних соба стационарног типа, што је новина у социјалној заштити.

Покрајински секретар је отворио реновиран објекат и том приликом изјавио да је велико задовољство да са једном од највећих установа социјалне заштите успешно завршава  посао. „Пре шест месеци смо обећали да ће Покрајинска влада радити на унапређењу услова у установама за смештај корисника и данас смо сведоци испуњеног обећања“.

У адаптацију овог објекта Покрајински секретаријат је уложио нешто више од 5 милиона динара. Средства су била намењена грађевинским радовима, противпожарној заштити и опремању соба. Део средстава за опремање добијен је од ресорног Министарства.