Предузетничке вештине жена на селу

Челарево, 20.мај – Поводом нових програма у области промотивних и едукативних активности  Покрајинског завода за равноправност полова Диана Миловић је данас у Челареву отворила “Изложбу предузетничких вештина жена на селу“.

„Ово је први пут да Завод спроводи овакав програм  и ефекат је одличан. Имамо двадесетак удружења из овог дела Јужне Бачке, жене које имају шта да покажу,  које знају шта раде и велика је штета да то не покажу у јавности.“ Истакла је Диана Миловић.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић такође је присуствовао изложби.

Он је са директорком Дианом Миловић обишао удружења жена кој су учествовала на изложби и разговарао са представницама о активностима и проблемима које имају у реализацији активности.

Обраћајући се присутнима Предраг Вулетић се захвалио Покрајинском заводу за равноправност полова на организацији и подстицању жена на активности и предузетништво.

Покрајински секретар је нагласио потребу за оснаживањем жена јер су жене најчешће покретачи економског развоја породице, али и шире заједнице.

Задовољство  и осмеси са лица присутних излагача говорили су и више од речи, али су са нама у паузама поделили и задовољство због данашњег дана: „Јако је лепо што се овако нешто организује, пуно нам користи, можемо да остваримо нове контакте, а и притом нешто  да зарадимо што ће помоћи нашим удружењима“.