Честитке грађанима Војводине поводом Међународног дана толеранције

Поводом Међународног дана толеранције, Тамара Мохачи, помоћница покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и раноправност полова, учествовала је данас на Регионалној конференцији тела за равноправност југоисточне Европе.

Конференцију је организовала повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић.

Поводом овог дана, Тамара Мохачи је подсетила, да је Војводина добар пример заједничког живота више нација и поштовања различитости.

„Развијање праведног и напредног друштва, у којем ћемо поштовати једни друге је приоритет и Покрајинске владе. Секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, посебну пажњу посвећује борби против оних који су најугроженији, а то јесу Роми, као најрањивија група. На жалост предрасуде, стереотипи, па чак и мржња према Ромима јесу и даље присутни и ми се против тога морамо борити и у будућности. Морамо изградити такве односе у нашем друштву у којем ће бити различит од других, бити наша предност, а не мана. Толерантније друштво, поштовање другачијих и уважавање различитости, јесу прави пут ка бољем и срећнијем друштву, односно заједници задовољнијих људи“, рекла је Тамара Мохачи.