Удружењима уручени уговори за унапређење положаја жена и равноправности полова у АП Војводини

Нови Сад, 9.12.2016. –  Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је уговоре представницима удружења грађана са територије АП Војводине којима су одобрена средства за реализацију пројеката из области равноправности полова. Уручивању уговора присуствовала је помоћница у сектору за демографију и равноправност полова Светлана Селаковић.

Обраћајући се присутнима, секретар Вулетић истакао је значај сарадње са невладиним сектором и најавио да ће за Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова наредна година бити година социјалне заштите. Додао је да ће се подршка и сарадња са невладиним организацијама наставити и изразио потребу учешћа организација у дефинисању приоритета и потреба у домену остваривања родне равноправности у Покрајини.

На основу Конкурса за доделу бесповратних средстава за финансирање пројеката са циљем унапређења положаја жена и равноправности полова у АП Војводини, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова подржао је 30 удружења у укупном износу од 4.000.000,00 динара. Кроз конкурс су подржани пројекти којима се промовише родна равноправност, подстиче економско оснаживање и едукација жена и афирмише женско стваралаштво. Средства су такође додељена за пројектне активности чији је циљ сузбијање насиља над женама, као и за јачање капацитета удружења грађана која заступају интересе рањивих група жена.