Савез инвалида рада Војводине обележио Међународни дан инвалида

Нови Сад, 1. децембар – Поводом обележавања 3. децембра – Међународног дана инвалида, у Скупштини Аутономне покрајине Војводине одржана је свечана седница Савеза инвалида рада Војводине. Обележавању Међународног дана инвалида присуствовали су покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, председник Савеза инвалида рада Србије Божидар Цекић, директор Покрајинског ПИО фонда Славко Имрић, председница Савеза инвалида рада Војводине Стана Свиларов и представници општинских и месних организација Савеза инвалида рада Војводине.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је рекао да је у претходних више од годину дана Покрајинска влада била партнер организацији Савеза инвалида рада, што и јесте улога институција. „Све што сте ви кроз свој рад и стечени  инвалидитет учинили за нас, обавезује нас да вам се захвалимо и да вам се одужимо.“, истакао је Предраг Вулетић. Наша обавеза је да и на Међународни дан инвалида, али и сваког другог дана радимо на видљивости особа са инвалидитетом, као и подизању стандарда живота особа са инвалидитетом. Следећа година, како је истакао покрајински секретар, биће година улагања у социјалну заштиту, кроз које ће се радити на приступачности објеката социјалне заштите.

Савез инвалида рада Војводине је највећа организација особа са инвалидитетом, која већ 20 година обележава Међународни дан инвалида, са циљем промовисања људских права и права особа са инвалидитетом. На нивоу Војводине постоје 34 општинске – градске организације које кроз своје активности раде на помоћи својим члановима и решавању проблема са којима се особе са инвалидитетом, а посебно инвалиди рада суочавају.