Предузетниство жена у граду

Кикинда, 3.јун – Покрајински завод за равноправност полова организовао је прву изложбу предузетничких вештина жена у граду. Изложби је присуствовао покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Изложба је одржана у Кикинди уз учешће 40 удружења жена банатских градова.

Изложба је обухватила рукотворине жена, сувенире, прехрамбене производе, органске производе, природну козметику, промоцију услуга и других делатности успешних жена (предузетница) и удружења жена. Циљ је био да се представе предузетничке вештине жена широј јавности и укаже на потенцијале које њихове вештине носе.

Предраг Вулетић је истакао да су Покрајински завод и Покрајински секретаријат кроз ову и друге манифестације испунили зацртане планове да се оснажи жена. „Жена је симбол и овог што данас можемо да видимо, али исто тако симбол демографије и симбол породице.“ „И у наредном периоду ћемо подржавати све активности Покрајинског завода, али исто тако и сам секретаријат ће кроз своје конкурсе оснаживати жене и женска удружења“, истакао је покрајински секретра.