Предраг Вулетић у посети Бачкој Паланци

У организацији Геронтолошког центра Бачка Паланка и Центра за социјални рад Бачка Паланка данас је у излетишту „Багремара“ органозовао међугенерацијско дружење. Корисници Геронтолошког центар и деца из хранитељских породица провела су овај топао јулски дан у хладу багремова играјући шах, пикадо и боћање. Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и министар рада, запошљавања, за борачка и социјална питања Александар Вулин придружили су се посетиоцима „Багремаре“ у друштвеним и спортским играма. У непосредном контакту са корисницима услуга социјалне заштите могли су да чују чиме су и најстарији, али и најмлађи задовољни и шта је то што би се могло мењати.
Покрајински секретар Предраг Вулетић подсетио је да ће Покрајинска влада и у наредном периоду наставити да исплаћује сва давања и да ће се ребалансом буџета наћи средства у висини од 200.000.000,00 за исплату новчане помоћи породицама у којима се роди треће дете. Предраг Вулетић је присутнима рекао да у претходних месец дана, од формирања Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Секретаријат нема радно време. „Ми се бавимо људима, а њихове потребе не могу да чекају“.
Министар Александар Вулин је рекао да ће цела следећа година бити проглашена годином међугенерацијске сарадње.
Покрајински секретар и ресорни министар након дружења са корисницима разговарали су са предтавницима општине Бачка Паланка, Националне службе за запошљавање, ПИО фонда, Инспекције рада, Црвеног крста о стању, потребама и плановима у овој области.