Предраг Вулетић уручио уговоре директору Геронтолоског центра у Суботици

Суботица, 20.април – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, посетио је данас Геронтолошки центар Суботица. Приликом посете, покрајински секретар је директору  Геронтолошког центра Суботица, Ненаду Иванишевићу уручио уговоре о додели средстава путем јавног конкурса.

Средства која ће по основу ових уговора бити додељена Геронтолошком центру намењена су за реализацију два пројекта.

По речима директора Ненада Иванишевића 3.000.000,00 динара биће утрошена за рад перионе , док је 1.000.000,00 динара намењено за развијање услуга отворене заштите – услуге сеоског домаћина. Директор Геронтолошког центра, Ненад Иванишевић је захвалио покрајинском секретару на овим одобреним средстваима, и на сарадњи и подршци коју установа има у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Покрајински секретар Предраг Вулетић, је изразио задовољство данашњом посетом геронтолошком центру Суботица као и заједничким ангажовањем градскиг и покрајинских органа који доприносе унапређењу социјалне заштите.

Предраг Вулетић је подсетио да је приликом претходне посете Геронтолошком центру у Суботици најавио расписивање конкурса за унапређење социјалне заштите. „Овим конкурсом, подсетио је Предраг Вулетић, додељено је укупно 65 милиона динара. 54 милиона додељено је установама социјалне заштите, од чега у највећој мери установама за смештај корисника, док је 11 милиона додељено удружењима грађана.“

Ова средства су највећа до сада, ипак, истакао је Вулетић, до краја године очекујемо додатна улагања у установе социјалне заштите