Предраг Вулетић отворио конференцију „Специфичности социјално-сексуалног развоја и функционисање особа у аутистичном спектру“

Данас је у Новом Саду, под покровитељством Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, одржана конференција „Специфичности социјално-сексуалног развоја и функционисање особа у аутистичном спектру“.
Конференција је намењена стручној јавности, удружењима и самим породицама које имају чланове са аутизмом. Циљ конференције је да интерактивним приступом оснажи чланове породица и да доведе до нових сазнања везаних за специфичности развоја особа у аутистичном спектру.
Отварајући конференцију, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је учесницима конференције поручио да Покрајинска влада и Покрајински секретаријат јасно знају какве су потребе суграђана,нарочито оних који имају чланове са специфичним потребама, те да ће се ресорни секретаријат трудити да свима буде доступан.
Предраг Вулетић је изразио наду да ће знања стечена на овој конференцији брзо бити имплементирана у рад удружења која се баве овом проблематиком и на тај начин допринети побољшању положаја особа са аутизмом.