Предраг Вулетић: Обићи ћемо све установе социјалне заштите у Покрајини

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност пoлова Предраг Вулетић боравио је данас у радној посети Суботици.

У Градској кући у Суботици, ресорни секретар састао се са Илијом Ђукановићем, чланом Градског већа који га је упознао са актуелном ситуацијом у овој области. Овом приликом је обишао и Дом за децу ометену у развоју „Колевка“, привремени прихватни центар за мигранте у Суботици и гранични прелаз Хоргош, где се налази неформални мигрантски камп.

У разговору ресорног секретара са представницима градске власти, директором Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ Ненадом Козомором, оцењено је да је један од основних проблема, који је до сада био присутан у раду, недовољна сарадња и комуникација са представницима Покрајинске владе у области социјалне заштите. Директор Козомора нагласио је да из Покрајинске владе посете „Колевци“ није било последње три године. Како је још рекао, доградња овог дома, у оквиру пројекта „Подршка малолетним мигрантима без пратње у Србији“, биће реализована из средстава које је обезбедило ресорно министарство, а коју финансира влада Швајцарске Конфедерације. Председник радне групе за праћење миграната Милимир Вујадиновић, истиче да је брига Покрајине за овај центар изостала, те да је ово прва посета представника Покрајинске владе. Према његовим речима Покрајински савет за миграције, који је Покрајинска влада основала у августу 2015. године, није показала интересовање за помоћ прихватном центру и питање миграната у Суботици.

Ресорни секретар Предраг Вулетић указао је данас у Суботици на значај континуиране комуникације и сарадње свих нивоа власти и надлежних институција у области социјалне заштите. „Обићи ћемо све установе социјалне заштите, чији је оснивач Покрајинска влада, након чега ће уследити заједнички састанак, који треба да допринесе унапређивању комуникације и сарадњи свих нивоа власти на путу до крајњег корисника“. Вулетић је локалну самоуправу и установе социјалне заштите позвао да активно прате конкурсе ресорног секретаријата, указавши на значај пројектног финансирања.