Предраг Вулетић обишао Геронтолошки центар у Суботици

Нови Сад , 24. јануар 2017. – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је данас Геронтолошки центар у Суботици.

Ресорни секретар је овом приликом обишао и радове у овој установи, који се одвијају на 6. спарту, а који су делимично финансирани средствима Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Геронтолошки центар Суботица је у циљу подизања квалитета услуга и стандарда, започео адаптацију поменутог дела овог објекта. Пре адаптирања, собе на шестом спрату биле су са великим бројем корисника, док ће по завршетку радова бити прилагођене стандарду са највише 4 корисника у собама.

Директор Геронтолошког центра у Суботици Петар Балажевић је рекао да су Покрајинска влада и Министарство за рад, запошљавање , борачка и социјална питања, током прошле године, овој установи определили преко 40 милиона динара. „Једна од важних инвестиција је и машина за прање веша капацитета 55 кг , којим се решава проблем прања веша за преко 500 корисника у Геронтолошком центру“.

Након обиласка установе, покрајински секретар је одржао састанак са директорима установа социјалне заштите у Суботици. Састанку су присуствовали: Ненад Козомора, директор Дома за децу „Колевка“, Мирослава Багавац, директорка Центра за социјални рад Суботица, председник Црвеног крста Суботица др Синиша Трајковић, директорка филијале ПИО Фонда Снежана Марић и члан градског већа Илија Ђукановић.

На састанку су представници установа упознали покрајинског секретара са плановима за 2017. годину и тешкоћама у свакодневном раду.