Предраг Вулетић и Саша Павлов обишли су Геронолошки центар Панчево након пожара у илегалном дому

Панчево, 29. Октобар – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и градоначелник Панчева Саша Павлов обишли су Геронолошки центар Панчево у којем је смештено пет корисника илегалног дома у којем се током ноћи догодио пожар.

Инспектори социјалне заштите Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, након дојаве о пожару изашли су на терен и по хитном поступку одредили ургенти смештај за кориснике илегалног дома који нису били повређени.

Корисницима је пружена сва неопходна нега.

Након Геронтолошког центра , покрајински секретар је обишао и Општу болницу Панчево и повређене пацијенте, којих је према речима дежурног лекара 8 и сви се добро осећају.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је приликом посете апеловао на све грађане који знају или имају сумњу на обављање илегалне делатности домског смештаја да то пријаве надлежним органима. „На сајту Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова постоји списак свих домова који имају дозволу за рад, као и оних којима је забрањен рад. Породице, које смештају своје наjстарије морају да прeузму одговорност и да се информишу“, истакао је Вулетић.

„Против особе која је јутрос ухапшена, као власник објекта у ком се обављала нелегална радња домског смештаја, већ су подношене пријаве за илегално обављање делатности и забрањиван јој је рад.“