Предраг Вулетић и Александар Вулин обишли Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, обишли су данас Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици, где су присуствовали отварању сензорне собе.
Сензорна соба помаже у стимулaцији чула – визуелног, тактилног, као и чула слуха и мириса. Овај вид терапије врло је користан у терапији деце и одраслих са аутизмом, поремећајима концентрације, сензорним оштећењима, недовољном менталном развијеношћу, потешкоћама у говору, као и у терапији особа са проблемима у понашању. ЈП „Електропривреда Србије“ је до сада, на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, опремила још 6 сензорних соба на територији земље у укупној вредности 6.250.000,00 динара. У плану је и да се заједничким активностима у што краћем периоду опреме и друге установе овог типа, чиме би се достигао висок квалитет услуга.
За стручни рад, који се континуирано спроводи у Дому „Колевка“, поред сензорне собе постоји и кабинет за рану стимулацију психомоторног развоја кроз креативне радионице, у шта је Покрајински секретаријат у 2016. години уложио 500.000,00 динара.