Предраг Вулетић боравио у радној посети Житишту

У згради општине Житиште одржан је радни састанак на којем су учествовали дирекотори центара за социјални рад општина Житиште, Зрењанин и Нови Сад, председник општине Митар Вучуревић, начелник Средњебанатског округа Душан Шијан, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Састанак је организован како би се сагледало које су активности и мере предузете у периоду од догађаја у ноћи између 1. и 2. јула и које кораке је потребно предузети како би се повређеним и породицама стардалих пружила подршка и у наредном периоду. Директори центара за социјални рад Житиште, Зрењанин и Нови Сад известили су покрајинског секретара Предрага Вулетића и министра Александра Вулина да су формирани тимови за пружање психо-социјалне помоћи. Мобилни тимови ће пружати подршку повређенима и породицама страдалих, све док, по процени стручних лица, за то буде постојала потреба.

У обраћању медијима, након одржаног састанка, покрајински секретар Предраг Вулетић је истакао да се у овако трагичним догађајима види да систем социјалне заштите функционише. „Одлука Министарства и Покрајинског секретаријата о формирању мобилних тимова је вид подршке центрима за социјални рад, али пре свега породицама . Оно што је најбитније, овај вид подршке није једнократна помоћ и поред стручности у овој ситуацији је до изражаја дошла људска солидарност“, нагласио је Вулетић. Покрајински секретар је подсетио да је утврђено да није било пријаве насиља у породици починитеља и да је Центар за социјални рад Житиште у потпуности поступао у складу са законом.