Палимир Тот отворио је мултифункционалну читаоницу за слепа и слабовида лица

Подсекретар Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Палимир Тот отворио је данас у Новом Саду мултифункционалну читаоницу за слепа и слабовида лица.

Поводом отварања мултифункционалне читаонице, подсекретар Палимир Тот је рекао да је велико задовољство отворити овакву читаоницу намењену слепим и слабовидим лицима.

„Задивљујућа је жеља и потреба лица са оштећеним видом да буду информисана и образована, нарочито ако се зна да је скоро петина становништва Србије која нема тешкоће, неписмена“, рекао је Тот. Покрајински секретаријат ће у наредном периоду сагледати потребе репрезентативних удружења и савеза, како би средства доступна на будућим конкурсима била намењена подизању квалитета услуга особама са инвалидитетом.

Мултифункционална читаоница за слепа и слабовида лица отворена је у просторијама Савеза слепих Војводине и прва је на територији АП Војводине. Библиотечки фонд Савеза слепих броји преко 20.000 наслова, на Брајевом писму или звучном запису. Ова читаоница је нова услуга библиотеке за њихов самосталан рад на рачунарима, читање штампаних материјала, преслушавање звучних књига. Пројекат опремања читонице финансирало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са 560.000,00 динара.

Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова