Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Нови Сад , 02. децембар 2016. – Савез инвалида рада Војводине је данас у Бачкој Паланци свечано обележио Међународни дан особа са инвалидитетом. Свечаности у Скупштини општине Бачка Паланка присуствовао је покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, представници Скупштине општине , Покрајинског фонда ПИО и велики број гостију.

Ресорни секретар Предраг Вулетић је у обраћању присутнима нагласио да ће сва удружења имати пуну пажњу Секретаријата.

„Следећа, 2017. година коју смо прогласили годином социјалне заштите свакако треба да допринесе смањању дискриминације особа са инвалидитетом, доступности услуга и општем побољшању живота сваког корисника. Организације са овако дугом традицијом, терају и нас у институцијама да будемо бољи у свом послу“, нагласио је Вулетић.

На свечаности поводом Међународног дана инвалида, истакнуто је да ће Савез инвалида рада Војводине, који постоји већ више од пола века, наставити да се активно бори за права инвалида и активно учествује у доношењу нових законских прописа који треба да допринесу бољем положају инвалида рада у Србији.