Обележено 76 година од дизања устанка у Другом светском рату

Иришки венац, 07. јули –  поводом обележавања Дана устанка у Другом светском рату, 7. Јула, покерајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је у име Покрајинске владе положио венац и одао почаст погинулим током другог светског рата.

На споменику Слобода, који  је симбол народноослободилачког отпора венце су положили представници Војске Републике Србије, делегација СУБНОР-а  АП Војводине, као и бројне делегације општинских организација СУБНОР-а.

Обраћајући се присутним, Предраг Вулетић је рекао да је велика част на данашњи дан и празник бити на овом месту и делити дух храбрости, честитиости и борбе за нашу Републику, баш као што је било пре 76 година. Иако се последњих 17 година , 7 јули не обележава као празник, дух храбрости и слободарстава трају већ 76 година.

Покрајинска влада ће, по речима Предрага Вулетића да негује историју, да поштује чуваре историје и људе који су најзаслужнији за слободу овог неба и ове земље, слободу наших народа. Покрајинска влада ће сигурно бити партнер у очувању тардиције и вредности на којима ле наша земља изграђена.

„Вама велико хвала, што можемо да се поносимо оним што смо наследили, уз велику обавезу да и наша деца наследе исте вредности од нас“, поручио је покрајиснки секретар присутним.