Новаков: Брига о деци и старима је наш имепратив

Помоћница покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова задужена за област социјалне заштите Јадранка Новаков присуствовала је у петак, 04. новембра 2016. године, Конференцији на тему „Подршка хранитељству у заједници“ у организацији Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад, где је поручила да је брига о деци, али и о старима императив ове државе и да се мора јачати међусекторска сарадња.

У поздравној речи Јадранка Новаков брига о деци је имератив ове државе и наш онос према старима, посебно деци одражава и нас саме. „Знамо сви да смо у процесу деинституализације, да је велики број деце смештених у домове, да је тенденција да се смештају у хранитељске породице јако битна, да овакви ентузијасти и врхунски професионалци, заиста имају један тежак посао један велики задатак испред себе“, рекла је помоћница Јадранка Новаков.

Она је поновила да се покрајински секретар залаже да се помогне и омогући центрима да што боље и лакше функционишу у циљу заштите те деце, да се унапреди  социјална заштита везана за хранитељство и усвојење, али да је за то нужна подршка сваке локалне самоуправе.

„Морамо радити на јачању међусекторске сарадње свих институција које  раде са децом у овом сегменту“, нагласила је помоћница Новаков на конференцији где је презентован рад Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад у периоду 2015-2016. године.