Мировић у Дечјем селу: Покрајинска влада ће помагати много више него до сада

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је обележавању 41. годишњице оснивања и рада Дечјег села у Сремској Каменици и том приликом истакао да је својом првом радном посетом управо Дечјем селу, желео да укаже да област социјалне, посебно дечије заштите, има велику важност у раду нове Покрајинске владе.

„Данас смо ту заједно са покрајинским секретаром за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у чијој надлежности је и ова установа, да анализирамо потребе ове установе, као што ћемо у наредном периоду анализирати потребе свих сличних установа и свих оних који очекују да добију помоћ од овог покрајинског секретаријата и Покрајинске владе“, изјавио је у обраћању медијима председник Покрајинске владе Игор Мировић, и поновио да је ова област важна и, посебно, да је важна област старања о деци без родитељске заштите.

Мировић је нагласио да ће Покрајинска влада помагати много више него што је то било до сада, много садржајније, уклапајући се у нове трендове и нове програме и у овој области, заједнички са управама свих домова у Војводини и свих категорија оних који овакву помоћ заслужују.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, који је након приредбе у којој су учествовала деца- штићеници ове установе, поделио поклоне, рекао је да је сигуран да ће Покрајинска влада учинити много да се жеље и потребе становника Дечјег села „преточе“ у стварност.

Установа за децу и младе „Др Милорад Павловић“ Дечје село у Сремској Каменици, основана је 1975. године са циљем помоћи деци без родитељског старања. Према речима директора Дечјег села Срђана Егића, данас се брине о више од сто деце и младих људи, узраста од шест до 26 година.