Како до квалитетнијих услуга за старе

Кањижа, 20.септембар – Прва научно-стручна конференција са међународним учешћем „Унапређење квалитета живота старих особа – дневне услуге у заједници“ отворена је у Кањижи.

Конференција се одржава у периоду од 20-22. септембра 2017. године у организацији Удружења послодаваца установа социјалне заштите старих и одраслих лица Војводине, под покровитељством Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.  

Отварању конференције присуствовали су председник општине Кањижа Роберт Фејстамер, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Узимајући у обзир демографске показатеље  отребу за одржавањем овакве конференције, као и одабир теме нагласили су приликом обраћања присутним сви говорници.

Отварајући конференцију, покрајински секретар Предраг Вулетић је потврдио да је Покрајински секретаријат имао и обавезу и жељу да буде партнер у организацији ове конференције. „Обавеза свих нас је да повежемо институције, пружимо подршку и обезбедимо квалитетне услове за старе“

Повећањем удела старих у укупној популацији, расте и потреба за пружањем разних облика старања. Поред институционалног збрињавања старих, битно је развијати услуге доступне сваком појединцу. Ова конференција и избор тема ће и Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова бити смерница за рад у наредном периоду, поручио је Предраг Вулетић на отварању тродневне конференције.