Одржана друга седница Савета за равноправност полова

Нови Сад, 22. јануар – Савет за равноправност полова, одржао је данас у Новом Саду своју другу седницу. Другој седници Савета поред чланова, присуствовао је и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и помоћница покрајинског секретара Светлана Селаковић.

Председница Савета Миа Страјин обавестила је присутне да је на основу тачке 4. Одлуке о установљењу годишњег признања у области равноправности полова, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова 16. Новембра 2017. године расписао Јавни позив за предлагање кандидата и кандидаткиња за доделу годишњег признања за 2016. годину.  Јавни позив закључен је 27.11.2017.  и благовремено је стигло укупно 3 предлога који су били у складу са захтевима дефинисаним у Јавном позиву.

Након читања образложења за предложене кандидаткиње и дискусије, Савет за равноправност полова је једногласно донео предлог одлуке о избору кандидаткиње за доделу годишњег признања у области равноправности полова за 2016. годину.